איך Ethereum עובד?
כדי להבין איך Ethereum עובד, ראשית עלינו להבין את המושג של Blockchains. Blockchains הם בעצם רשת עולמית של מחשבים המחוברים זה לזה דרך האינטרנט. אין מחשב או שרת מרכזי שפועלים כסמכות. לכל מחשב ברשת יש עותק זהה של הבלוקצ'יין. Blockchains הם מסדי נתונים מבוזרים המאחסנים נתונים ב"בלוקים" ספציפיים, כאשר כל בלוק מחובר לבלוק הקודם באמצעות חותמת זמן. הנתונים המאוחסנים בבלוקים יכולים לכלול כל דבר וניתן להשתמש בהם לאחסון של מגוון דברים, כולל חוזים, עסקאות פיננסיות, רשומות רפואיות, רישומי שרשרת אספקה, נתוני הצבעה ועוד. לכל בלוק יש גם קוד מוצפן ספציפי, המכונה "hash", שמקשר את הבלוק לבלוק הקודם שלו בבלוקצ'יין, ויוצר שרשרת של בלוקים ש"משורשרים" יחד. זה מבטיח שלא ניתן לשנות נתונים רטרואקטיבית ושהנתונים המאוחסנים בבלוקצ'יין יישארו מאובטחים. Ethereum היא רשת בלוקצ'יין פתוחה שכל אחד יכול לגשת אליה באינטרנט.
היתרונות של Ethereum
Ethereum היא פלטפורמה מבוזרת המאפשרת למפתחים לבנות ולפרוס אפליקציות מבוזרות. פלטפורמת Ethereum מאפשרת יצירת "חוזים חכמים", שהם חוזים אוטומטיים המבוססים על תוכנת מחשב שפועלת בדיוק כפי שתוכנתה ללא כל אפשרות של השבתה, צנזורה, הונאה או התערבות של צד שלישי. ניתן ליישם את החוזים החכמים של Ethereum על מגוון רחב של תעשיות ועסקים, לרבות שירותי בריאות, ניהול שרשרת אספקה, נדל"ן, ביטוח, שירותים פיננסיים ועוד. הבלוקצ'יין של Ethereum מציע למשתמשים אבטחה ללא דופי, המשמש כתיעוד בר אימות ובלתי ניתן לשינוי של עסקאות. עסקאות מאומתות על ידי כורים, שמתוגמלים על עבודתם. טכנולוגיית הקוד הפתוח של Ethereum מאפשרת למפתחים גם לבנות אפליקציות מבוזרות, אותן ניתן להפעיל על הבלוקצ'יין ללא צורך בגורם שלישי. האפליקציות המבוזרות הללו מיושמות יותר ויותר במגוון רחב של תעשיות, כולל שירותי בריאות, ניהול שרשרת אספקה, נדל"ן, ביטוח, שירותים פיננסיים ועוד.
את'ריום מול ביטקוין
אחת השאלות הנפוצות ביותר על Ethereum היא כיצד הוא שונה מביטקוין. בעוד ששתיהן רשתות מבוזרות, ביטקוין היא מערכת מזומנים אלקטרונית עמית לעמית המאפשרת למשתמשים לבצע תשלומים מיידיים ומאומתים ללא צורך בשירותי צד שלישי. Ethereum, לעומת זאת, היא רשת מחשוב מבוזרת המאפשרת למפתחים לבנות ולפרוס יישומים מבוזרים. בעוד ששתי הרשתות מציעות אבטחה, אמינות ושקיפות, הן משמשות למטרות שונות. החוזים החכמים של Ethereum משמשים לאחסון מידע ונתונים ומיושמים במגוון רחב של תעשיות. ביטקוין, לעומת זאת, משמש בעיקר כמטבע דיגיטלי. בעוד ששתי הרשתות צומחות וצפויות להמשיך לחולל מהפכה באופן שבו אנו מבצעים עסקאות ואחסון נתונים, החוזים החכמים של Ethereum והיכולת לארח אפליקציות מבוזרות הופכים אותה לרשת חזקה יותר.
המכונה הוירטואלית של Ethereum
המכונה הוירטואלית של Ethereum, או EVM, היא עמוד השדרה של רשת Ethereum. מטרת ה-EVM היא לבצע את החוזים החכמים ברשת Ethereum. ה-EVM היא רשת עולמית של מחשבים הכוללת טיורינג הפועלת על Ethereum blockchain. רשת המחשבים המבוזרת מנוהלת על ידי כורים, שמתוגמלים על מאמציהם עם Ether, המטבע הדיגיטלי המשמש ב-Ethereum blockchain. ה-EVM מתוכנת באמצעות שפת מחשב המכונה "סולידיות", שהיא שפה בשימוש נרחב ליצירת חוזים חכמים. EVM אחראית לוודא שהתנאים וההתניות של חוזים חכמים מתקיימים. לדוגמה, אם חוזה חכם אמור לשלם 100$ אם המחיר של Ether מגיע ל-$1000, ה-EVM יבדוק את המחיר הנוכחי של Ether ויוודא שהחוזה מבוצע.
המטבע הדיגיטלי של Ethereum
ל-Ethereum יש מטבע דיגיטלי מקורי בשם Ether, שנוצר כתוצאה מתהליך כרייה שנקרא "הוכחת עבודה". מטרת האתר היא לתדלק את הרשת ולתגמל כורים על אימות עסקאות ברשת. הרשת מנוהלת על ידי כורים שמתוגמלים ב-Ether על עבודתם. ל-Ethereum blockchain יש שפת תכנות מובנית המאפשרת למפתחים ליצור יישומים מבוזרים. האפליקציות פועלות ברשת, והן אינן נשלטות או מנוהלות על ידי גורם אחד. זה הופך את היישומים לבטוחים, אמינים ושקופים במיוחד. בניגוד לביטקוין, המטבע הדיגיטלי של Ethereum אינו משמש כאמצעי החלפה, אך הוא חלק מהותי מהרשת שגורם לו לפעול. ערכו של אתר עלה משמעותית במהלך השנה האחרונה, כאשר מחירו הגיע לשיא של יותר מ-1800 דולר בינואר 2018. זה הפך את את'ר לאחד הרווחיים והרווחיים ביותר. רשתות בלוקצ'יין רווחיות בעולם.
הפוטנציאל של Ethereum
מאז השקתו ב-2015, Ethereum המשיך לצמוח בפופולריות ולא הראה שום סימני האטה. יותר ויותר אנשים הופכים מודעים לרשת הבלוקצ'יין ולפוטנציאל שלה, ומספר המצטרפים ל-Ethereum צפוי לעלות בשנים הקרובות. הפוטנציאל טמון בעובדה ש-Ethereum היא רשת מחשוב מבוזרת עם שפת תכנות מובנית ליישומים מבוזרים. זה הופך את Ethereum לרשת בלוקצ'יין חזקה מאוד ורב-תכליתית שניתן ליישם במגוון רחב של תעשיות, כמו בריאות, ניהול שרשרת אספקה, נדל"ן, ביטוח, פיננסים ועוד. הרשת המבוזרת של Ethereum מופעלת על ידי צמתים, שהם מחשבים שמאמתים עסקאות ומוודאים שהרשת פועלת בצורה חלקה. כל אחד יכול להפעיל צומת ברשת, אם כי חשוב לציין שהפעלת צומת תצריך כמות מסוימת של כוח מחשב וחשמל, ולכן אינה חינמית. ככל שמפעילים יותר צמתים ברשת, כך הרשת הופכת לחזקה יותר ומבוזרת יותר.