מה הופך מטבעות קריפטוגרפיים בבורסות לא בטוחים?
ישנן מספר סיבות מדוע מטבעות קריפטוגרפיים בבורסות אינם בטוחים. ראשית, החלפות כפופות לפריצה. בשנת 2018 לבדה, דווחו 13 פרצות נתונים. אלה כוללים את הפריצה של 500 מיליון דולר ל-Coincheck, את NEM בשווי 195 מיליון דולר שנגנבו מ-Coincheck, וכן את המתקפה של 72 מיליון דולר על Bitstamp. למעשה, מטבעות קריפטוגרפיים בשווי של כ-9 מיליון דולר נגנבים בכל יום ברחבי העולם. יתרה מזאת, כאשר בורסות נפרצות, לעתים קרובות הן אינן מסוגלות להחזיר למשקיעים מכיוון שאולי אין להם כיסוי ביטוחי מספיק. לדוגמה, בפריצת Bitfinex של 2016, הבורסה לא הצליחה להחזיר למשקיעים שלה. סיבה נוספת היא שלבורסות אין פרוטוקולי אבטחה מתאימים, מה שמקל על האקרים לגנוב מטבעות קריפטוגרפיים. כמה דוגמאות לכך כוללות אי שימוש בסיסמאות מתאימות, שמירת כספים מקוונת ואי התקנת תכונות האבטחה הנכונות. בנוסף, הסיכון לפרוטוקולי אבטחה לקויים גבוה אף יותר כאשר מסחר בבורסה לא מפוקחת. הסיבה לכך היא שלצוות העובדים בבורסות אלה אין את הכישורים או ההכשרה הנדרשים כדי להגן על הכסף שלך.
כיצד להגן על עצמך בעת מסחר בבורסה
בעת מסחר בבורסה, עליך לוודא שאתה מגן על עצמך מפני האקרים, פרוטוקולי אבטחה לקויים וניהול לא נכון של כספים. כדי לעשות זאת, אתה יכול לעקוב אחר העצות הבאות:
- ראשית, עליך להשתמש בסיסמאות חזקות. הסיבה לכך היא שהאקרים ינסו לרוב לפצח את הסיסמה שלך באמצעות תוכנה לבדיקת שילובים שונים עבורה. אם הסיסמה שלך חלשה, ניתן לפרוץ אותה בקלות.
- שנית, עליך להשתמש באימות דו-גורמי. זוהי תכונת אבטחה המחייבת אותך להזין קוד מהטלפון שלך בעת הכניסה לחשבון שלך. בדרך זו, גם אם האקר יחזיק את הסיסמה שלך, הוא לא יוכל להיכנס לחשבון שלך.
- שלישית, עליך להשתמש בארנק חומרה. ארנק חומרה הוא מכשיר ששומר את הכספים שלך במצב לא מקוון, מה שהופך אותם פחות רגישים להאקרים.
- רביעית, כדאי לגוון את ההשקעות. זה אומר שלא כדאי לשמור את כל הכסף שלך במקום אחד. משמעות הדבר היא שאם משהו רע יקרה למקום האחד הזה, ההשקעות שלך יאבדו.
- לבסוף, לעולם אל תשאיר את הכספים שלך בבורסה למשך תקופה ארוכה. הסיבה לכך היא שבורסה לא נועדה לאחסן כמויות גדולות של כסף לפרקי זמן ארוכים.
השתמש בסיסמאות חזקות
סיסמאות חזקות חשובות כדי להגן על הכספים שלך בבורסות מטבעות קריפטוגרפיים. למה? כי אם האקר ייכנס לחשבון שלך ויראה שיש לך הרבה כסף, הם ינסו לפצח את הסיסמה שלך. אם קל לנחש את הסיסמה שלך, סביר להניח שהם יוכלו להיכנס לחשבון שלך בקלות. זה יכול לגרום להם לגנוב את הכספים שלך. אם אתה רוצה ליצור סיסמאות חזקות, יש כמה דברים שכדאי לזכור. עליך להשתמש בשילוב של אותיות, מספרים ותווים מיוחדים. בנוסף, עליך להימנע משימוש בשמך, יום הולדתך או כל דבר אחר שניתן לנחש בקלות. לבסוף, עליך לשנות את הסיסמאות שלך כל 3 עד 6 חודשים. בדרך זו, גם אם מישהו יצליח לפרוץ לחשבון שלך, יהיו לו רק 6 חודשים לגנוב את הכספים שלך.
השתמש באימות דו-גורמי
בעוד שסיסמאות חזקות חשובות, הן לא מספיקות כדי להגן על הכספים שלך מפני האקרים. הסיבה לכך היא שהאקרים רבים משתמשים בתוכנה כדי לנסות סיסמאות שונות עד שהם מוצאים אחת שעובדת. לכן כדאי להשתמש גם באימות דו-גורמי. תכונת אבטחה זו מחייבת אותך להזין קוד מהטלפון שלך בכל פעם שאתה רוצה להיכנס לחשבון שלך. בדרך זו, גם אם האקר יחזיק את הסיסמה שלך, הוא לא יוכל להיכנס לחשבון שלך. לא כל בורסות הקריפטו מציעות אימות דו-גורמי. אתה יכול לבדוק את הרשימה למטה כדי לראות אילו מהם כן. אם הבורסה שלך לא מציעה זאת, אתה תמיד יכול להשתמש באפליקציה של צד שלישי כגון Google Authenticator, Authy או Securly.
השתמש בארנק חומרה
אם אתה רוצה לשמור על הכספים שלך בטוחים, עליך לאחסן אותם בארנק חומרה. זהו מכשיר שמתחבר לאינטרנט אך שומר על הכספים שלך במצב לא מקוון. זה מקשה הרבה יותר על האקרים להיכנס לחשבון שלך. ארנקי החומרה הטובים ביותר הם Ledger Nano S וה-Trezor. אתה יכול להשתמש גם ב-Cool Wallet S אם אתה רוצה ארנק שאין צורך לטעון. אם אתה מאחסן כמויות גדולות של כספים על ארנק חומרה, עליך להעביר את הכספים שלך לאחסון קר. זה כאשר אתה שם את הכספים שלך במכשיר שאינו מחובר לאינטרנט. פעולה זו תקשה על האקרים להיכנס לחשבון שלך.
לגוון השקעות
אם אתה שומר את כל הכספים שלך במקום אחד, כמו בבורסה, אז אם משהו רע יקרה למקום הזה, הכספים שלך יאבדו. זו הסיבה שאתה צריך לגוון את ההשקעות שלך. זה אומר שאתה לא צריך לשמור את כל הכסף שלך באחד מקום. משמעות הדבר היא שאם משהו רע יקרה למקום האחד, לא כל ההשקעות שלך יאבדו.