סקירה כללית של ביטקוין
ביטקוין הוא המטבע הקריפטו הראשון והמוכר בעולם. הוא נוצר בשנת 2009 על ידי ישות מסתורית המכונה "Satoshi Nakamoto", שהיא קבוצה של אנשים או שם בדוי לאדם אחד. "הספר הלבן" המתאר את פרטי המטבע שוחרר באוקטובר 2008, והגרסה הראשונה של ביטקוין הושקה בינואר 2009. זה היה המטבע הדיגיטלי המבוזר הראשון בעולם, ולמרות שהוא ראה מספר אתגרים ב- משך חייו, הוא נותר אחד ממטבעות הקריפטו הנפוצים והיקרים ביותר בעולם. ביטקוין הוא חנות של ערך ואמצעי חליפין. היא משתמשת בטכנולוגיית בלוקצ'יין כדי לפעול כמערכת מבוזרת, מה שאומר שהיא לא מסתמכת על רשות מרכזית כמו בנק או ממשלה. הבלוקצ'יין פועל כמו רשומה ציבורית שמתעדת כל עסקה שנעשתה באמצעות ביטקוין. זה הופך את זה למעשה לבלתי אפשרי להתעסק בספר החשבונות ומספק שקיפות מלאה, וזו אחת הסיבות לכך שהוא הפך להיות נכס דיגיטלי בשימוש כה נרחב.
מהו שווי שוק?
שווי שוק הוא דרך לחשב את השווי הכולל של חברה או מטבע קריפטוגרפי. זה מחושב על ידי לקיחת המספר הכולל של המטבעות במחזור והכפלה במחיר הנוכחי של כל מטבע. שווי השוק של מטבע קריפטוגרפי אינו תמיד ייצוג מדויק של ערכו, אך זוהי דרך טובה לאמוד אילו מטבעות הם הגדולים בשוק. על מנת לקבוע אילו מטבעות קריפטוגרפיים הם הגדולים ביותר, עלינו להסתכל על שווי השוק שלהם. כאשר אנו עושים זאת, אנו מגלים שביטקוין הוא המטבע הקריפטו הגדול ביותר. עם זאת, מכיוון שהביטקוין קיים הרבה יותר זמן מרוב מטבעות הקריפטו האחרים, צפוי כי יהיה לו שווי שוק גדול יותר. חשוב לציין שבעוד שביטקוין הוא המטבע הקריפטו הגדול ביותר כיום, זה לא אומר שהוא יהיה המטבע הקריפטו הגדול ביותר בעתיד.
מטבעות קריפטוגרפיים גדולים אחרים
קבענו שביטקוין הוא המטבע הקריפטו הגדול ביותר לפי שווי שוק, אבל זה לא אומר שהוא היחיד ששווה לשקול. ישנם מספר מטבעות קריפטוגרפיים גדולים אחרים שגם הם ראו כמות משמעותית של צמיחה בשנים האחרונות. הנה ארבעה ממטבעות הקריפטו הבולטים שמתחרים בביטקוין בגודלם:
- Ethereum - Ethereum היא פלטפורמה מבוזרת נוספת לבניית אפליקציות. הוא הושק ב-2014, והוא כיום המטבע הקריפטוגרפי השני בגודלו לפי שווי שוק.
- Ripple - Ripple משמש לשליחת כסף בין בנקים, מוסדות פיננסיים וארגונים גדולים אחרים. הוא שוחרר בשנת 2012, והוא כיום המטבע הקריפטוגרפי השלישי בגודלו.
- Litecoin - Litecoin שוחרר בשנת 2011 ותוכנן להיות מהיר וזול יותר לשימוש מביטקוין. כיום זהו המטבע הקריפטוגרפי הרביעי בגודלו לפי שווי שוק.
העתיד של ביטקוין ומטבעות קריפטוגרפיים אחרים
קשה לחזות את עתיד הביטקוין ומטבעות קריפטוגרפיים אחרים. בעוד שניתן לדמיין שביטקוין יישאר המטבע הקריפטו הגדול ביותר למשך זמן מה, טכנולוגיות ומתחרות חדשות צצות ללא הרף. אחד הגורמים הגדולים ביותר שיכולים להשפיע על עתיד המטבעות הקריפטו הוא הרגולציה הממשלתית. ממשלות ברחבי העולם נאבקו להבין כיצד להסדיר מטבעות קריפטוגרפיים, וחלקן נקטו בפעולות דרסטיות כמו איסור מוחלט עליהם. זה יכול להשפיע על עתידם של מטבעות קריפטוגרפיים ואף עלול לגרום לחלקם ליפול מהקיום. על המשקיעים לפקוח עין על המדיניות והתקנות הממשלתיות סביב מטבעות קריפטוגרפיים, שכן אלה עלולים להשפיע באופן משמעותי על ערכם. הדבר השני שכדאי לפקוח עליו הוא ההתקדמות הטכנולוגית. בעוד שמטבעות קריפטוגרפיים כאן כדי להישאר, הם עדיין בחיתולים. טכנולוגיות חדשות מפותחות, וייתכן שאחד מהמטבעות החדשים הללו יכול להיות יעיל או יעיל יותר מביטקוין. זה יכול לקרות במהלך השנים הקרובות, או שזה עלול לקחת עשור או יותר. הדבר היחיד שבטוח הוא ששוק המטבעות הקריפטוגרפיים ימשיך להתפתח.
הסיכונים והרווחים של השקעה בביטקוין
כאשר משקיעים בביטקוין, עליכם להיות מודעים לסיכונים. הדבר הראשון שיש לקחת בחשבון הוא שאתה לא יודע מתי הבועה תתפוצץ. אף אחד לא יכול לומר בוודאות מתי בועה תקפוץ, אבל ישנם גורמים מסוימים שניתן להשתמש בהם כדי להעריך מתי זה עלול לקרות. הדבר הראשון שצריך להיזהר ממנו הוא הגברת הרגולציה הממשלתית. אם ממשלות יחליטו לפצח את מטבעות הקריפטו ולהטיל תקנות מחמירות, הדבר עלול להוביל לירידה משמעותית בערכם. הדבר השני שצריך להיזהר ממנו הוא התקדמות טכנולוגית. אם יצוץ מטבע חדש שהוא טוב יותר מביטקוין, זה עלול להוביל לירידה במחיר הביטקוין. הדבר האחרון שיש לקחת בחשבון הוא שביטקוין אינו נכס פיזי. זהו נכס דיגיטלי שקיים רק ב מרחב סייבר. אם יקרה משהו למחשב המאחסן את הארנק שלך, הכסף שלך עלול ללכת לאיבוד לנצח.
תקנות ומיסוי מטבעות קריפטוגרפיים
אחת השאלות הראשונות שאנשים רבים שואלים כשהם מתחילים להשקיע במטבעות קריפטוגרפיים היא האם הם מוסדרים או לא. כרגע אין רגולציה של מטבעות קריפטוגרפיים ברמה הפדרלית, מה שאומר שלכל מדינה יש את הסמכות לקבוע את הכללים שלה. מדינות מסוימות מקלות יותר כלפי מטבעות קריפטוגרפיים מאחרות, אך חשוב לחקור את התקנות באזור שלך לפני השקעה. אותו דבר לגבי מיסים. יש אנשים שמדווחים על נכסי הקריפטו שלהם, בעוד שאחרים לא. זה תלוי בכמה אתה מרוויח מהשקעות הקריפטו שלך, לכן עליך לחקור גם את כללי המיסוי במדינה שלך.